31.8.2017  |  Tomáš Bušek

Akvizice zákazníka podle návodu JAK SBALIT ŽENU - 9. část

KDYBY CASANOVA VYPLŇOVAL REPORTING

Akvizice zákazníka podle návodu JAK SBALIT ŽENU - 9. část

To co obdivujeme na Giacomo Casanovovi, bychom chtěli obdivovat i na našich obchodnících. Nesnesitelnou lehkost bytí kombinovanou se zaměřením na cíl a silnou touhou po úspěchu. ALE PŘEDSTAVME SI, ŽE BY CASANOVA MUSEL VYPLŇOVAT REPORTING

Pokud se rozhodl získat některou ženu, musí to nahlásit dopředu, odůvodnit a počkat na schválení. Následně musí „naforcastovat“ zdroje a přesně popsat co s tou ženou bude dělat, až jí získá. A samozřejmě určit termín, kdy se mu žena vrhne do náruče. Do systému musí napsat vše, co se dá o té ženě zjistit. Jména rodičů, prarodičů i praprarodičů, stav bankovního konta, popis stávajícího partnera, zmapovat síť kamarádek atd… Po každé schůzce bude muset zapsat průběh a výsledek schůzky a v předem stanovených milnících požádat o schválení moci pokračovat v této milostné příležitosti. A protože je okolo mnoho lidí, kteří chtějí nahlížet a mít pod kontrolou jeho milostná dobrodružství, tak to bude muset paralelně vyplňovat do několika podobných reportů pro různé osoby.

Nechám na Vás, ať si představíte, co to udělá s jeho emocemi, touhou a chutí…

Casanova získával ženy napříč společenskými vrstvami a nerozlišoval, zda je svobodná či vdaná. Uměl několik jazyků včetně latiny a řečtiny. Zajímal se o matematiku, ekonomii, lékařství. Hrál na violu a spinet. Četl Voltaira. Dokázal uzpůsobit obsah komunikace a své chování konkrétní ženě. Zajímal se o ní a rozhodně na první schůzce detailně nepopisoval, co s ní vše jednou bude dělat, až mu padne do náruče.

FIRMY DNES TLAČÍ OBCHODNÍKY DO HLUBOKÉ PRODUKTOVÉ ZNALOSTI. NA ÚKOR VŠEOBECNÉHO NADHLEDU.

Obchodníci ihned na první schůzce zákazníkovi popisují, jaké jsou možnosti. Představte si, že by jste se ženu na prvním rande, snažili získat tím, že jí budete do podrobností popisovat čeho všeho jste schopní… Pro obchodníka je důležitý nadhled a schopnost lehkosti. Bohužel to není nic, co by uvnitř firem bylo oceňováno. Spíše naopak.

MOMENTÁLNĚ JE NA TRHU NEDOSTATEK DOBRÝCH OBCHODNÍKŮ.

Ve většině firem slyším, že je těžké sehnat obchodníka, který je opravdu obchodníkem. Ano je to těžké. Opravdu nejsou. A dalším problémem je, že když už nějakého získáme, nejsme na ně připraveni.

DOBRÝ AKVIZIČNÍ OBCHODNÍK (STEJNĚ JAKO CASANOVA) JE TOTIŽ KOMBINACÍ TOUHY PO ÚSPĚCHU S POTŘEBOU ABSOLUTNÍ VOLNOSTI. A to bohužel momentálně nepasuje do mnoha firemních procesů, které požadují nadměrnou kontrolu (reporting) a hlubokou produktovou znalost.

TAKŽE SI POTŘEBUJEME ODPOVĚDĚT NA JEDNODUCHÉ OTÁZKY:

  • jakou volnost jsme ochotni poskytnout?
  • jaká je míra potřebné kontroly?
  • co už je nadměrné svazování obchodníka?

NESNESITELNÁ LEHKOST BYTÍ NENÍ NESNESITELNÁ PRO CASANOVU, ALE PRO JEHO OKOLÍ…

Mimochodem, jakmile Casanova nějakou ženu získal, tak ho přestala bavit. Něžně jí opustil, ale přivedl jí náhradního partnera. LOVCE, PROSTĚ USPOKOJÍ POUZE LOV.

32
školení zaměřených na akvizici nových zákazníků v roce 2022
35
tréninků směřujících k vyšší míře čerpání potenciálu stávajících zákazníků v roce 2022
33
workshopů zaměřených na firemní kultůru a motivaci v roce 2022
21
manažerských projektů v roce 2022

Kontakty Česká Republika

+420 608 919 260 Všechny kontakty

Napište nám zprávu

Ozveme se, jakmile to bude možné